Απόδραση στο Μπατσί

EXPLORE

Απόδραση στο Μπατσί

batsi-andro

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ - ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΨΗΛΗΣ - ΠΥΡΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ - ΜΠΑΤΣΙ

Περιγραφή Εκδρομής


Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο Andros 4 All Seasons Villas & Suites στον Όρμο Κορθίου με προορισμό το Μπατσί και επιστροφή.

Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης

Το μουσείο της πρώτης Πρωτεύουσας της Άνδρου, στεγάζεται σε κτίριο της κοινότητας Παλαιόπολης, χορηγία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.
Η συλλογή του περιλαμβάνει γλυπτά, αγάλματα, νομίσματα και επιγραφές, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του χώρου.

Το μουσείο διαθέτει σημαντικά εκθέματα όπως το Μαρμάρινο γλυπτό σύμπλεγμα του μυθικού φτερωτού αλόγου Πήγασου με τον αναβάτη του, Βελλερεφόντη. Πρόκειται για αρχιτεκτονικό γλυπτό, ακρωτήριο κάποιου ναού που βρέθηκε στην Παλαιόπολη και χρονολογείται στα τέλη του 6ου με αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. Θα δείτε το μαρμάρινο λιοντάρι σε φυσικό μέγεθος, επιτύμβιο γλυπτό, που βρέθηκε στο νεκροταφείο της αρχαίας Άνδρου και χρονολογείται κοντά στο 320 π.Χ. Το μαρμάρινο αγαλματίδιο της Αρτέμιδος της ελληνιστικής εποχής που χρονολογείται στον 3ο αιώνα π.Χ.
Σημαντικότερο όλων θεωρείτε μια ενεπίγραφη μαρμάρινη πλάκα που σώζει 178 στίχους από τον ύμνο προς τιμήν της ανατολικής θεάς Ίσιδας. Η θεά υμνείται ως επίγεια, ουράνια και θαλάσσια θεά, εφευρέτης της ναυτιλίας. Χρονολογείται στον 1ο αιώνα π.Χ.

Μόλις τελειώσουμε την περιήγηση μας στο Μουσείο θα περπατήσουμε στο γραφικό χωριό της Παλαιόπολης εξερευνώντας ένα μικρό πέτρινο γεφύρι.

Αρχαιολογικός Χώρος Υψηλής | Μια μεγάλη Πόλη της Αρχαίας Άνδρου

Ένα ιερό, τριών χιλιάδων ετών
Ο Αρχαιολογικός Χώρος Υψηλής στην Άνδρο, ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Οι πρώτες ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά αρχαία λείψανα, όπως το ναό στο κέντρο της ακρόπολης, κτήρια και τμήμα του τείχους, καθώς και πολλά κινητά ευρήματα.
Η ανασκαφή έδωσε σημαντικότατα ευρήματα, πολύτιμα για τη Γεωμετρική και Αρχαϊκή εποχή στις Κυκλάδες και ευρύτερα στο Αιγαίο.
Το ιερό, στο κέντρο της ακρόπολης, αφιερωμένο πιθανόν στη θεά Δήμητρα, ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. και συνέχισε τη λειτουργία του τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Υψηλής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οχυρωμένους οικισμούς της πρώιμης εποχής του Σιδήρου σε νησί στο Νότιο Αιγαίο στον οποίον αποκαλύφθηκε πρόσφατα μεγάλο τμήμα του πολεοδομικού ιστού της αρχαϊκής φάσης της ακρόπολης, καθώς και της οχύρωσης της γεωμετρικής εποχής. Μεγάλες αγροικίες των ιστορικών χρόνων ήλθαν στο φως, στην ευρύτερη περιοχή της Υψηλής.
Η διαμόρφωση και ανάδειξη όλου του αρχαιολογικού χώρου εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου και σήμερα έχει καταστεί ο πρώτος οργανωμένος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Άνδρο.
Ο Αρχαιολογικός Χώρος Υψηλής, αποτελεί αναμφισβήτητα, έναν από τους σημαντικότερους της Άνδρου.

Πύργος Αγίου Πέτρου

Ο δεσπότης του κάμπου του Γαυρίου, Ο πύργος Αγίου Πέτρου στην Άνδρο, ελληνιστικής εποχής (4ος-3ος αιώνας π.Χ.) είναι από τους καλύτερα σωζόμενους σε όλες τις Κυκλάδες. Είναι κυλινδρικός και σώζεται σε ύψος περίπου 20 μ. Η διάμετρος της βάσης του είναι 9,40 μ. και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ντόπιο σχιστόλιθο.

Στο εσωτερικό του διασώζεται ελικοειδής κλίμακα που οδηγούσε σε πέντε τουλάχιστον ορόφους. Στην κορυφή του, υπάρχει ένα άνοιγμα που καλύπτεται από μια μεγάλη πέτρα. Λίγο πάνω από το υπέρθυρο υπάρχει μια καταπακτή που οδηγεί στο πάνω επίπεδο.
Το μικρό του μέγεθος, επιτρέπει μόνο σε ένα άτομο να ανέβει. Ξεκινώντας από το ισόγειο του πρώτου ορόφου μια σπειροειδής σκάλα, κατασκευασμένη από πέτρα που προεξέχει από τον εσωτερικό τοίχο, οδηγεί στον τελευταίο όροφο (πέμπτος όροφος). Υπάρχει ένας μικρότερος τοίχος από κατεργασμένη πέτρα μέσα στον πύργο. Αυτός ο εσωτερικός τοίχος είναι κατεστραμμένος στα περισσότερα σημεία. Σήμερα δεν υπάρχει στέγη, και το πάνω μέρος έχει κατεδαφιστεί. Στην αρχική του μορφή πρέπει να ήταν 2-3 μέτρα ψηλότερα από ότι είναι τώρα.

Ο πύργος Αγίου Πέτρου είναι κτισμένος σε μία θέση ιδιαίτερα προνομιακή, αφού δεσπόζει στον κάμπο του Γαυρίου της Άνδρου και βλέπει προς τη θάλασσα με δυνατότητα ελέγχου των πλοίων. Επίσης γύρω από το μνημείο υπάρχουν εγκαταστάσεις εξόρυξης μετάλλου (χαλκού), που λειτουργούσαν μέχρι τις αρχές του αιώνα. Υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι παρόμοιες εργασίες γίνονταν στην αρχαιότητα. Προφανώς ο ρόλος του μνημείου ήταν για να ελέγχει στεριά και θάλασσα.

Μπατσί

Και ολοκληρώνουμε τη εκδρομή μας φτάνοντας στο μαγευτικό Μπατσί όπου θα σας αφήσουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνετε τη βόλτα σας.

Να περπατήσετε στα γραφικά του σοκάκια, να πιείτε το καφεδάκι σας, να απολαύσετε το μεσημεριανό σας φαγητό ή ακόμα και να ψωνίσετε.

Πληροφορίες

Σημείο Αναχώρησης: Ξενοδοχείο Andros 4 All Seasons Villas & Suites, Όρμος Κορθίου,

Ώρα αναχώρησης: 09:00 π.μ.

Ώρα επιστροφής: 16:00 μ.μ. (κατά προσέγγιση)

Τιμή ανά άτομο: 35,00 €

Ελάχιστη/Μέγιστη συμμέτοχη: 3 άτομα έως 7 άτομα

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: η μεταφορά σας στην αντίστοιχη τοποθεσία.

Η εκδρομή περιλαμβάνει:

Μεταφορά με πολυτελές βαν της εταιρείας

Οδηγό

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΦΠΑ

Η εκδρομή δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους σε μουσεία, σπήλαια, γεύματα, ποτά, αναψυκτικά και καφέδες,

Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ατυχήματα εκτός λεωφορείου,

Κρατήσεις

Email: Andros4allseasons@gmail.com,

Tel: 6973274771

 

Η εταιρεία μας λαμβάνει όλους τους απαραίτητους κανονισμούς και πρωτόκολλα για ένα ασφαλές ταξίδι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς κατά του COVID-19!

Our offers
Close