ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μονοπάτια - Πεζοπορία

Ιδανικό νησί για πεζοπορία θεωρείται η Άνδρος, καθώς σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων η ορεινή της φύση και η πληθώρα πηγών προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις της πεζοπορίας. 

Σηματοδότηση διαδρομών


Τον Οκτώβριο του 2015, μάλιστα, εξασφάλισε το σήμα
πιστοποίησης για τα μονοπάτια της από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων και είναι το μοναδικό νησί στην Ευρώπη που έχει εξασφαλίσει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Το σήμα της πιστοποίησης ήρθε ως φυσική συνέπεια της συστηματικής προσπάθειας καταγραφής των διαδρομών και ανάδειξης των μονοπατιών από το δίκτυο “Διαδρομές Άνδρου” (www.androsrutes.gr). Το One Foot Forward Travel (www.onefootforward.gr) είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και επιχειρήσεων που αγαπούν τη φύση, βλέπουν τη ζωή ολιστικά και προωθούν τον υπεύθυνο οικοτουρισμό.

Διαδρομή 2


Ο περιπατητής
στην Άνδρο έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα πάντα: Παλαιά γεφύρια, νερόμυλους, κοιλάδες -ακόμη και μικρούς καταρράκτες! Μπορεί να περπατήσει δίπλα σε ποταμάκια (Αχλα, Βόρη, Πυθάρα), ενώ έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τις ξερολιθιές αλλά και να απολαύσει μοναδική θέα, καθώς κάποιες από τις διαδρομές φθάνουν σχεδόν στην κορυφογραμμή των ορεινών όγκων του νησιού.

Στην Άνδρο έχουν καταγραφεί πάνω από 25 διαδρομές πεζοπορίας, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, που προσφέρονται για έμπειρους αλλά και αρχάριους περιπατητές. Το συνολικό μήκος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών υπολογίζεται πως προσεγγίζει και ίσως ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα! Το 1997, η Νομαρχία Κυκλάδων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Άνδρου υλοποίησε τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση 12 πεζοπορικών διαδρομών, συνολικού μήκους 85 χλμ, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού. Πρόσφατα οι διαδρομές αυτές αυξήθηκαν, καθώς προστέθηκαν νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες στο βόρειο και το δυτικό τμήμα του νησιού.

Αθλητισμός


Η Ά
νδρος έχει πλούσια παράδοση στον αθλητισμό. Κατά την αρχαιότητα αναφέρονται τα ονόματα των Αρίσταιχμου, Ιερώνυμου και Προκλή, ως Ολυμπιονικών από το νησί. Στον σύγχρονο ελληνικό αθλητισμό, σπουδαίοι παράγοντες με σημαντική προσφορά για πολλά χρόνια, ήταν Ανδριώτες. Όπως οι αείμνηστοι Πρόεδροι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, Νίκος Γουλανδρής και Νίκος Γκούμας, καθώς και ο για πολλά χρόνια γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Αντώνης Μαντζαβελάκης. Ή ο Πρόεδρος της ελληνικής κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Στο νησί υπάρχουν ομάδες που καλλιεργούν διάφορα σπορ (με κυρίαρχο το ποδόσφαιρο), πιο γνωστή από τις οποίες είναι ο Ανδριακός.

Ν.Ο.Κ.Α, στον Όρμο Κορθίου


Εκεί που η Άνδρος διακρίνεται ιδιαίτερα είναι στον ναυταθλητισμό. Ο
Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Κορθίου είναι μέλη της Ιστοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έχοντας σημαντική παρουσία στους αγώνες. Παράλληλα έχουν διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία σημαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

Στο νησί που ο Βοριάς εναλλάσσεται με το Νοτιά, και ο Ζέφυρος δίνει τη θέση του στα Μελτέμια, οι φίλοι των θαλάσσιων σπορ βρίσκουν τον επίγειο παράδεισό τους. Οι μυημένοι στο windsurfing αλλά και όσοι πιάνουν το πανί για πρώτη φορά, στην Άνδρο βρίσκουν τον απόλυτο surfόκοσμο. Ενισχύοντας τα οφέλη των δυνατών ανέμων που πνέουν αλλά και των θαλάσσιων ρευμάτων, η Άνδρος έχει αναπτύξει πληθώρα παροχών και υπηρεσιών γύρω από τον κόσμο της σανίδας. 

Μαθήματα στον Όρμο Κορθίου


Σημεία για αλματάκια, μέρη για wave style ή flat για ταχύτητα, δίνουν την ώθηση στους σκληροπυρηνικούς surfers να τριμάρουν το πανί και να μπουν στη θάλασσα. Από την άλλη, επιχειρήσεις, σύλλογοι και όμιλοι προσφέρουν μαθήματα και ενοικιάσεις εξοπλισμού σε αρχάριους όλων των ηλικιών αλλά και απαραίτητα σύγχρονα εξαρτήματα σε επαγγελματίες αθλητές. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι από τους διάσημους παγκόσμιους πρωταθλητές έχουν κατά καιρούς επιλέξει τα ανδριωτικά νερά για τις προπονήσεις τους καθώς και στο παρελθόν
έχει γίνει και παγκόσμιο πρωτάθλημα windsurfing στον Όρμο Koρθίου.


Scuba Diving


Μαγευτικές πολιτείες
απλώνονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας της Άνδρου και ανακαλύψτε τους θησαυρούς που κρύβουν τα αιγαιοπελαγίτικα κρυστάλλινα νερά της. Tα ναυάγια που βρήκαν καταφύγιο στις θάλασσες του νησιού έχουν δημιουργήσει στον ανδριώτικο βυθό μια εντυπωσιακή υποθαλάσσια ζωή. Περισσότερες πληροφορίες στο www.scubandros.gr

4x4 OFF ROAD


Για τους λάτρεις των
τεσσάρων τροχών, η Ανδρος είναι ένας τόπος που θα τους δώσει την ευκαιρία να απολαύσουν τις περιηγήσεις τους.  Ένας ξεχωριστός και περιπετειώδης τρόπος με διαδρομές «εκτός δρόμου» για να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τα φυσικά τοπία της ορεινής και παράκτιας ‘Ανδρου! Θαυμάστε τη φυσική ομορφιά των περιοχών και την εκπληκτική θέα, ξεκουραστείτε και κολυμπήστε σε καταγάλανες παραλίες.

Αγροτουρισμός

Είναι η καταλληλότερη μορφή τουρισμού για να γνωρίσει κάποιος την Άνδρο και τη μοναδική Φύση της, τους ανθρώπους, τα προϊόντα και τις παραδόσεις μας,.. Επίσης, αν θέλει, να συνδυάσει τις διακοπές του με ευχάριστες δραστηριότητες κοντά στη Φύση!

Συμμετοχή σε αγροτικές δραστηριότητες όπως συλλογή καρπών, παρασκευές, επαφή με τα ζώα, κα. Τα παραδοσιακά χοιροσφάγια, τα γνωστά μας παραδοσιακά μας πανηγύρια κτλ.

 

*Πηγές: https://andros.travel , https://andros-guide.gr , https://andros.gr

Explore

Εξτρά Υπηρεσίες

Our offers
Close